Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket01.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25 Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket02.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25 Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket03.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25 Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket04.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25 Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket05.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25 Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket06.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25 Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket08.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25 Warning: mime_content_type(/home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/files/sportloketsportloket09.jpg): failed to open stream: Bestand of map bestaat niet in /home/dslibra/domains/libranet.nl/public_html/jaarbeeld2012/templates/elements/slider/default.php on line 25

Sportloket locatie Leijpark

Cliënten krijgen drie weken voor het einde van hun revalidatietraject een gesprek met de bewegingsagoog. Daarin bespreken ze wat de cliënt op dat moment aan beweging doet, of het goed gaat of dat het juist voor verandering vatbaar is. Volwassen cliënten kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals zwemmen, fitness, bewegen op muziek, Nordic walking of zaalsport. Voor kinderen en jongeren met een beperking is het Sportcentrum momenteel bezig met het opzetten van sportactiviteiten.

 

Daarnaast krijgt een volwassen cliënt na ontslag uit revalidatiebehandeling nog  vier consulten met de bewegingsagoog. Zo blijft helder hoe het gaat, of er terugval is of dat er andere activiteiten gezocht moeten worden. De medewerkers van het Sportloket werken heel concreet: ze zoeken uit wat mensen willen en kunnen en helpen hen op weg in hun eigen buurt. 

Overigens, het Sportloket is er ook voor mensen van buitenaf. Die  kunnen via een inschrijving op de website een afspraak maken.

 

Het Sportloket op de locatie Leijpark is één van de achttien Sportloketten in Nederland, die gestart zijn, starten met het programma ‘Revalidatie, Sport en Bewegen’. Dat programma richt zich op het structureel aanbieden van bewegen en sporten tijdens en ná de revalidatie, zodat sport en bewegen vast onderdeel worden van het dagelijks leven.

‘We stimuleren, adviseren en wijzen de weg’ 

“We willen meer doorstroom van revalidanten naar een actief leven, ook thuis na de revalidatie”, vertelt bewegingsagoog Anke van Cuijck. “Daarvoor is het belangrijk een gezonde leefstijl te ontwikkelen en vast te houden. Het Sportloket helpt daarbij. We stimuleren, adviseren en wijzen de weg naar geschikte én aantrekkelijke sport- of beweegactiviteiten.”

 

Die ondersteuning is volgens Anke echt nodig. “Iedereen is natuurlijk anders, maar toch gebeurt het nogal eens dat revalidanten het – na een toch al moeilijke periode in hun leven – niet meer voor elkaar krijgen om te blijven bewegen. Anderen willen wel, maar weten niet waar ze terechtkunnen. Daarvoor is het Sportloket ook.”

 

Wilt u meer informatie? Kijk dan op onze website: 

www.libranet.nl/sportcentrum-leijpark