Sportcentrum locatie Blixembosch

Sportcentrum Blixembosch biedt diverse sportactiviteiten aan voor mensen met een lichamelijke beperking. In een goed aangepaste accommodatie en onder professionele begeleiding kan iemand op zijn of haar eigen niveau sporten. Het Sportcentrum biedt een uitgebreid pakket aan mogelijkheden voor volwassenen en kinderen & jongeren.

Activiteiten voor volwassenen

Voor volwassenen met een lichamelijke beperking biedt het Sportcentrum zwemmen, fitness, zumba, racketsport, en zaalsport. Speciaal voor mensen met MS is er een sportgroep, die aangepast is voor deze doelgroep. De les bestaat uit een half uur fitness en een half uur sport in de zaal.
 Daarnaast is er voor volwassenen een ‘ontspanningsgroep’. Het doel van deze activiteiten is dat cliënten leren om zichzelf te ontspannen om weer tot rust te komen, waardoor het lichaam zich kan herstellen. Ook leren mensen hun grenzen beter kennen. 

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Kinderen kunnen onder professionele begeleiding op hun eigen niveau conditie en kracht onderhouden. Uiteraard staat plezier in bewegen centraal! Voor kinderen is er de keuze uit fitness, Blixmix1, sport en spel in het water, ouder- kindzwemmen en streetdance.

 

Wilt u meer informatie? Kijk dan op onze website: 

www.libranet.nl/sportcentrum-blixembosch

 

Sporticipate: Sportmedisch adviescentrum (SMA)

Niet alleen voor sporten kunt u bij ons terecht: 
Heeft u een lichamelijke beperking of een chronische ziekte en vraagt u zich af of u nog wel uw oude sport kunt beoefenen of wilt u een advies of uw oude sport bij u past? Dan kunt u terecht bij ons deskundig team van (sport)fysiotherapeuten, bewegingsagogen, sportartsen en revalidatieartsen.Kijk voor meer informatie op www.sporticipate.nl

Sporticipate is een samenwerkingsverband tussen Libra Revalidatie & Audiologie en het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en voert ook inspanningsonderzoeken uit bij de paralympische sporters.

1 Blixmix is een sportactiviteit in de sporthal waarbij we elke week diverse sporten aanbieden, zodat kinderen hun algemene motoriek kunnen verbeteren en steeds nieuwe sporten ervaren.